България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Медицински феномен: Денем прикована в количка, нощем - свободно движение

Филипина Цонева е с диагноза "множествена склероза", но състоянието ѝ е необяснимо за лекарите

14.02.2019 | 10:00 Редактор: Ивайло Николов
Медицински феномен: Денем прикована в количка, нощем - свободно движение

38-годишна жена от Велико Търново се превърна в медицински феномен, тъй като вече две години през деня е прикована към инвалидна количка, а през нощта може да се движи свободно.

Въпреки че има поставена диагноза "множествена склероза" Филипина Цонева няма нито един от съпътстващите симптоми на заболяването, а състоянието ѝ в момента е необяснимо за лекарите. Животът ѝ се преобърнал през 2017 година, когато усетила слабост в краката.

"Отивам във ВМА в София да видя какво се случва. Установиха, че имам някакъв вид лезии", разказа жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Филипина Цонева казва, че се е подложила на лечение, което било със стероиди, но вследствие на това движението ѝ намаляло.

"Аз видях хора пред мен, които бяха на колички и за пет дни се изправяха на крака и вървяха, а аз отидох на крак, настаних се сама", разкрива жената. 

Цонева допълва, че се е подложила на много процедури и е ходила при десетки лекари, но без резултат. 

Въпреки това, нощно време тя става и започва да ходи, а медиците нямат обяснение за състоянието ѝ. За нея единствената надежда е да се намери лекар, който да ѝ постави точна диагноза, за да може да започне лечение.

Гледайте още в репортажа на Мирела Дончева.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК