България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Ловък крадец задига мобилни телефони в скъпи столични квартали

Последният случай е от "Драгалевци", а жертвите най-често са хора от персонала на търговски обекти
Публикувана:

Още по темата

 

Бум на кражбите в луксозни квартали на София е налице през последния месец. Схемата е нова и се изпълнява от млад мъж, който не обира частни домове, а търговски обекти.

Не взима стока или пари, а заговаря хора от персонала на съответния обект, отвлича вниманието им и ловко успява да задигне мобилни телефони.

Извършителят е заснет от камерите в няколко обекта, а последната му жертва е салон за красота в столичния квартал "Драгалевци".

Камерите в и около салона са заснели цялото престъпление, а Василена Велева, която работи в салона, разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че с колежката ѝ освен да споделят видеото от камерите в социалните мрежи, вече са подали сигнал в полицията.

"Алармирахме на 112, вчера отидохме в полицията, подадохме жалба и се оказа, че това не е единственият случай. Има още поне 4 такива в салони, в магазини. Вижда се много добре лицето на човека", разказа Велева. 

В ефира на "България сутрин" тя обаче подчерта, че една от причините за това полицаите да не са направили нищо срещу извършителя, е свързана с това, че за всички случаи сигналите са в социалните мрежи, но не и при разследващите.

"Ако всеки, който е пострадал, не отиде и не упражни своето право да алармира полиция, органи - няма как да се знае", допълни още тя.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )