България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Постановката "Лунните деца" излиза на сцената на театър "Николай Бинев"

Става въпрос за това как студентските мечти и неволи през 60-те години се проектират в настоящето
Публикувана: От:

Още по темата

 

На 12 февруари Луната ще бъде в своята фаза Телец. Ще бъде с осветеност на лунния диск от 46%. На 100% е сигурно, че лунната тематика ще завладее точно на тази дата младешкия театър "Николай Бинев". 

Тогава са премиерните дати на световно известното представление "Лунните деца" на номинирания за "Оскар" американски драматург Майкъл Уеуър. Постановката разглежда как студентските мечти и неволи на 60-те години се проектират в настоящето. 

"Играем на 12 и 13 февруари от 19 часа в младежки театър "Николай Бинев". Това представление ни беше за дипломна работа. То е същото, но в началото го играехме сред публиката, а сега вече сме отделни – ние на сцената, те в салона. Пиесата привлича с младежката тематика. Те е универсална. Толкова добре е написана, че все още е актуална. Тя се играе из цял свят", обясни актьорът Юлиян Петров. 

"Пиесата е доста комуникативна. Тя поставя въпроси, които всички трябва да си задаваме. Работата ни учи всеки ден на много неща. Благодарен съм на екипа си. Персонажите са представителна извадка на антисистемните настроения в обществото", сподели актьорът Николай Владимиров. 

Харесайте Facebook страницата ни ТУК

Коментари ( 0 )