България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дупки зейнаха на новоремонтирания бул. "К. Величков"! СО: Обектът още не е завършен

За този участък бяха дадени 2 млн. лв., а вече асфалтът се рони, категоричен е Гергин Борисов от "Спаси София"

15.01.2019 | 08:37 Редактор: Велислав Филипов
Дупки зейнаха на новоремонтирания бул.

Дупки и пукнатини се появиха по новия асфалт на бул. "Константин Величков". За това алармира гражданската организация "Спаси София".

Активистите разпространиха снимки, показващи разпадащата се асфалтова настилка на "Константин Величков". Те сигнализират, че по асфалтовата настилка, пусната в експлоатация само преди месец, са се появили множество напуквания, пропадания и дупки, а шахтите вече са разбити. Трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември.

Според Гергин Борисов от "Спаси София" целият булевард е пълен с гледки на разбит асфалт, дупки и хлътнали шахти.

"Вече има парчета асфалт, които могат да се изровят с ръце. Не е нормално инфраструктура, която се руши след 3 месеца, да плащаме 1 млн. лв.", категоричен е Борисов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му целият ремонт трябва да е направен така, че да издържа. 

"Не знаем вече по какъв начин да обясняваме на институциите, че когато се дават пари, трябва да се дават за нещо качествено. Факт е, че след ремонта движението по бул. "Константин Величков" се затрудни още повече", допълни той.

Борисов обясни, че за този ремонт е нямало нито обществена поръчка, нито обществено обсъждане, а дори и представяне на проекта.

Инж. Даниел Евлогиев от дирекция "Транспортна инфраструктура" към СО разясни, че обектът все още не е завършен напълно заради влошаване на метеорологичните условия.

"Температурата трябва да е над 5 градуса, за да може да бъде изпълнена фуга, която се полага между релсата и пътната настилка. Нямаше как да продължим ремонта, защото лошото време настъпи много рано. Ремонтът ще бъде за сметка на фирмата изпълнител", добави инж. Евлогиев.