България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Убийства заради ревност. Проблем ли е голямата възрастова разлика в една връзка?

Темата коментират проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев
Публикувана: От:

Жестоко убийство в Стара Загора. 25-годишната Юлияна Иванова е намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Убийството е станало на 7 януари в апартамента на семейството. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Още по темата

 

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая. Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", сигурен е д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова в "България сутрин".

Гледайте видеото.

Коментари ( 0 )