България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Евдокия Попадинова - българката, която покорява футболните терени в САЩ

За трета поредна година тя бе избрана за най-добра футболистка у нас
Публикувана: От:

22-годишната Евдокия Попадинова бе определена за №1 на България в женския футбол за 2018 година. Футболистката на FGCU ("Флорида Гълф Коуст Юнивърсити") спечели приза за трета поредна година.

Евдокия Попадинова бе избрана във втория идеален отбор в Америка и играе едно ниво под най-оспорвания женски шампионат – "Мейджър лийг сокър".

Още по темата

 

"В България винаги се гледа с пренебрежение. Като цяло в Европа дори все още е така. Защото все пак мъжкият футбол си е на пиедестал тук, но пък в Щатите аз не се срещам с това. Там повече се отделя за женския футбол. Всичко е за женския футбол и е абсолютно нормално да тренираш футбол там", сподели Евдокия пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

 

Ако обаче върнем лентата, трябва да започнем от България, където стартира и кариерата на Евдокия. Не след дълго идва ред и за Англия. Тя преминава през Висшата лига с отбора на "Бристол" и втора дивизия с "Лондон Бийс". Възможностите ѝ обаче са по-големи и логично тя преминава в Америка, където играе за "Рейсърс". В момента се намира в отбора на "Флорида Гълф Коуст".

Преминаването от "Рейсърс" във Флорида обаче се оказва по-трудно от очакваното. От предишния ѝ отбор не я пускат и така спират футболистката по пътя към осъществяването на най-голямата ѝ мечта. 

Тази година Попадинова записва 19 мача, в които се отчита с 14 гола и 7 асистенции. С целия си труд тя безапелацинно заслужава и признанието, което получава – избрана е във втория от трите идеални отбора на лигата в Америка пред хиляди други момичета. 

Гледайте цялото интервю на Десислава Францова с най-добрата ни футболистка.

Коментари ( 0 )