България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слави Бинев ще оглави новата европейска организация за таекуондо

Целите на този спорт са да изгради едни независими личности, сигурен е самият той

20.12.2018 | 09:37 Редактор: Велислав Филипов
Слави Бинев ще оглави новата европейска организация за таекуондо

След извънредно заседание на Таекуондо централата вчера беше взето решение за създаването на нова структура към ЕС, която да отговаря за развитието на бойния спорт. За председател на новата организация беше единодушно избран Слави Бинев.

"Оказа се, че ЕС няма организацията, която да координира всички действия за този спорт. След дискусия се реши да се направи такава организация, все пак в Европа има около 10-20 млн. души, които тренират или са тренирали таекуондо", обясни в "България сутрин" Бинев.

По думите му целите на спорта са да изгради едни стабилни и независими личности.

"От януари месец ни очаква много  работа - ще се открият 3 офиса - в Брюксел, София и Атина. Ще съберем тези хора, които могат да спомогнат за развитието на таекуондото. Проблемите в този спорт са в предубежденията на хората - че става дума за бойци, ние обаче се опитваме да създаваме личности. 

Според Бинев таекуондото трябва да бъде вкарано в учебната програма, защото този спорт може да канализира агресията между учениците в една по-добра насока.

"Когато поех федерацията в България имаше 2000 трениращи, сега са около 6000. Ние обаче не трябва да гледаме само бройката, ами и качеството. Искам да свърша нещо, което удовлетворява всички българи", допълни Бинев пред Bulgaria ON AIR.