България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Синята брада – брак без приказка" - постановката за проблемите в личния живот

Спектакъла цели да промени отношението към домашното насилие
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Синята брада – брак без приказка" е постановка, която отново ще се играе на сцената на Театрална работилница "СФУМАТО" и отново ще обърне внимание към насилието в интимния живот. Класическата постановка за Синята брада представя актуалните проблеми днес за насилието над жените.

Василена Радева е режисьор на продукцията, която поставя един много сериозен проблем. Тя каза, че тази история е позната на хората, въпреки че в основата ѝ е френска народна приказка и обясни, че гледната точка на екипа, която представят е не да дават присъда кой е жертва и кой насилник, а по-скоро се вълнуват как до голяма степен проблемът за насилието в семейния живот идва от възпитанието.

Постановката "Синята брада – брак без приказка" се играе на малко пространство, публиката е много близо до сцената и действието. 

Авторите на спектакъла се надяват зрителите, които изгледат това едночасово представление, да станат по нетърпеливи към домашното насилие.

"Синята брада – брак без приказка" ще бъде представена по два пъти на месец като следващите дати са 20 декември и през януари.

Вижте видеото с целия разговор.

Коментари ( 0 )