България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Родната тенис федерация: Григор Димитров не бива да забравя откъде е тръгнал

Турнирът в София не е направен специално за Гришо, залата се пълни и без него, категоричен е Пресиян Коев
Публикувана: От:

Изгубени в превода или хвърлена ръкавица към Федерацията по тенис - какво имаше предвид най-добрият български тенисист с изказването си за частните турнири и ще вземат ли под внимание идеята му за повече турнири на по-ниските нива. Тези въпроси коментира в студиото на "България сутрин" спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

Още по темата

 

"Всички турнири, които имат наградни фондове, са частни. Не знам какъв е антонимът на думата "частен" в този контекст. Държавни турнири има само за децата, юношите и девойките", обясни още Коев.

Той допълни, че от 2005 година в България са организирани 64 мъжки и 53 женски турнира с награден фонд близо 2 млн. лв., в последната една година тези турнири са били общо 5.

"Преди няколко години Световната федерация по тенис реши да вдигне наградния фонд от 10 хил. долара на 15 хил. долара за тези турнири. Това постави държави от нашия калибър в тежко положение. Няма много спонсори у нас за такива мероприятия", коментира спортният директор на Българската федерация по тенис.

По думите му всеки един състезател е тръгнал от тези турнири и не бива да го забравя.

"Участието на Григор Димитров придава друга стойност на турнира в София, но не смятам, че той е направен за него. Миналата година Григор не участваше, а на финала в залата имаше близо 10 хил души. В момента българската публика уважава тениса, цените на билетите са достъпни, просто хората го искат", сигурен е той.

Коментари ( 0 )