България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

100 лв. коледен бонус за служителите на МВР: Подиграва ли им се властта?

Тези пари са и оценка за труда ни през годината – много, много ниска оценка, подчерта Илия Кузманов
Публикувана: От:

Още по темата

 

Коректни ли са управляващите в обещанието си за увеличение на заплатите на служителите в МВР? Къде се губят едни 16 милиона лв. от общо 100 милиона лв., дадени от властта и защо полицаите ще получат по 100 лв. Коледни бонуси, вместо по 385 лв., по техни сметки?

"Полицаите биват изкарвани като хора, които говорят само за пари. Но това не е така. Ние говорим за изпълнение на обещание на премиера Бойко Борисов още в началото на годината. Много интересно, че вчера се навършиха 10 години от първия ни протест, провокиран от унизително отношение. Коледният ни бонус от 100 лева е и оценка за свършената ни работа през годината. Това е много, много ниска оценка. Господин Борисов оцени нашите усилия и се постигна добър резултат с него, когато разговаряхме. Тогава ние изразихме съмнение, че властта може да изпълни договорените условия. Оказахме се прави. Бяха ни обещани 100 милиона, но 16 от тях липсват", отбеляза зам.-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов. 

Той заяви пред репортера на Bulgaria ON AIR, че формално не могат да откажат тези пари, но са решили да ги съберат и да ги дарят за благотворителна кауза, която ще стане ясна в началото на следващата година. 

Вчера синдикатите дадоха ултиматум на властта, с питане как се харчат парите за МВР. Министър Младен Маринов им отговори, че коледните бонуси ще са 100 лева, тъй като за повече няма пари, а очакванията им трябвало да бъдат адекватни.

Коментари ( 0 )