България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Марешки: Ще подкрепим Радев за кмет на София, президентството му е тясно

Според лидера на партия "Воля" институцията на "Дондуков" 2 трябва да бъде закрита, защото само харчи пари

06.12.2018 | 09:25 Редактор: Велислав Филипов
Марешки: Ще подкрепим Радев за кмет на София, президентството му е тясно

Преди няколко дни Ръководството на партия "Воля" е провело работно съвещание, с което лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки хвърли "бомбата" в политическите среди, като съобщи, че на следващите избори за кмет на София партията може да издигне като свой кандидат президентът Румен Радев или омбудсмана Мая Манолова.

"С Радев не съм разговарял след последния консултативен съвет, в който стана ясно, че планът на президента и Каракачанов за закупуването на нови самолети ще стане факт. Идеята ни е да кандидатираме Румен Радев за кмет на София, защото президентството му е тясно", обясни пред Bulgaria ON AIR Марешки.

Според него президентът нищо не е свършил досега в своя мандат, защото просто тази институция няма никакви права и само харчи парите на данъкоплатците, без да отчита дейност.

"На кметското място на София се изисква много дейност. Там Радев може да се докаже като можещ. Или трябва да станем президентска република, или просто президентството да се закрие. Въпросът е на воля на народа и политиците", сигурен е лидерът на партия "Воля".

Все пак той подчерта, че ако БСП подкрепи президента за кмет на София, ПП "Воля" няма да се "включи" към кандидатурата, но все пак партията му ще подкрепи активния човек Радев.

Марешки коментира и наближаващите евроизбори.

"Най-вероятно аз ще бъде водач на листата на "Воля" на евроизборите. Бих се отказал от депутатското място, за да отида в Брюксел, но в момента се виждам тук - в София. Смятам, че в едно следващо правителство ще сме с повече депутати, отколкото сега. Ако влезем в правителството ще имаме шанс да покажем какво можем. Не ни пускат в управлението, защото ще покажем нашите качества", допълни още зам.-председателят на Народното събрание.