България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джаз-фюжън триото "Playis" излиза на сцена с първия си албум

В бандата взимат участие Стоян Янкулов – Стунджи, Ивайло Звездомиров и Ясен Велчев

27.11.2018 | 09:47 Редактор: Иван Берберов
Джаз-фюжън триото

На мелодичната джаз сцена излиза ново трио  - Playis. В бандата вземат участие добре познатите ни музиканти Стоян Янкулов – Стунджи, Ивайло Звездомиров от ФСБ и Ясен Велчев от група "Те". Групата издаде първият си албум, който е джаз-фюжън колаборация между тримата.

"Смесваме стилове. Фюжън-джаз е най-мелодичният. Музиката е подходяща за слушане във всякакви ситуации. Човешкият фактор е това, което кара музиката да върви. Ако музикантите не се разбират – няма как да са успешни", отбеляза Ивайло Звездомиров.  

В студиото на "България сутрин" Стунджи отбеляза, че се опитват да взимат най-доброто от това, което са свирили. 

"Музиката ни предава емоция. Не е лесно да си музикант, но знаем какво даваме и какво взимаме от публиката и сме сигурни, че си заслужава. Свирили сме заедно още в "Агака". Но като трио свирим за първи път", обясни той. 

Пред Bulgaria ON AIR Ясен Велчев подчерта, че аранжиментът в джаза трябва да се прави по време на свирането. 

"В албума ни има не малко импровизации. Ние можем да направим каквото си поискаме на сцената. Можем да излезем на сцена без дори да сме се разбирали и да изсвирим нещо ново", сподели той. 

Утре триото ще изнесе концерт с музиканти от много държави. Входът е свободен и всеки любител на джаза може да присъства.