България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

С настъпването на зимата: Как да се грижим правилно за кожата си?

Време е да започнем по-усилена хидратация на лицето, обясни д-р Радина Денкова пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Смяната на сезоните винаги е свързана с промяна в състоянието на кожата ни като част от общите промени, които настъпват в човешкия организъм. Това налага и съществени промени в грижите за нея.

Още по темата

 

Основните фактори, които въздействат върху кожата ни през есенно-зимните месеци на годината са студения и по-сух въздух, температурните амплитуди, вятъра и замърсяването на въздуха. 

Те водят до значително изсушаване на кожата - намаляване на степента ѝ на хидратация, намаляване на защитната водно-липидна защита. В резултат на това тя става по-чувствителна и лесно ранима.

"Сега е времето, в което трябва да започнем с по-усилена хидратация на кожата на лицето, тъй като първият сняг и ниските температури я дехидратират", каза в студиото на "България сутрин" дерматологът д-р Радина Денкова.

Тя подчерта, че освен повърхностна козметика, съобразена с типа кожа и възрастта, е нужно да се полагат и сериозни грижи за кожата отвътре. 

"Важно е да се отбележи, че това е един много дълъг процес, чудеса не съществуват", отбеляза още д-р Денкова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )