България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Превърнаха Женския пазар в София в желана от туристите атракция

Предлагат алтернативна разходка из нестандартните места в София
Публикувана: От:

Женският пазар в София стана част от туристическите обиколки, които млади хора организират безплатно за чужденци и желаещи да се запознаят с историята и забележителностите на столицата.

Още по темата

 

Мястото е било ключова локация за срещи. Семействата са водели на Женския пазар неженените си дъщери, за да срещнат подходящите за тях мъже.

"Женският пазар е една от най-интересните локации в нашия град. Нашето сдружение реши миналата година да стартира проект - алтернативна разходка из нестандартните туристически места. Искаме да накараме туристите да преоткрият нашия град, който непрекъснато расте, но не старее", сподели екскурзоводът от "Сдружение 365" Виктория Делчева пред Bulgaria ON AIR.

От една година любопитната локация е част от тура, който предлага "Сдружение 365". За този период обиколката е провеждана 3 пъти седмично с групи средно от по 5-6 човека.

"Миналата седмица сключихме меморандум с директора на пазари "Възраждане" Драгомир Димитров, за да можем да затвърдим партньорството между тази локация и нашето сдружение", каза още Виктория за зрителите на "България сутрин".

Тя бе категорична, че Женският пазар е едно от любимите места на туристите в града. Интересни са им облкикът и предметите, които могат да намерят.

 

Коментари ( 0 )