България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Доказателство ли е убийството на Виктория, че престъпността у нас е неконтролируема?

Коментар на журналистите Сашо Диков и Нора Стоичкова пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Защо българското общество масово повярва, че убийството на журналистката Виктория Маринова е свързано с работата ѝ? Недоверието в институциите нараства с всеки изминал ден. А управляващите дори се ядосаха, че някой от Европа или България смее да ги упреква как разследват и разкриват престъпления.

Още по темата

 

Опозицията от своя страна се притесни, но сякаш с леко закъснение за престъпността, а соловите играчи от "Обединени патриоти" отново намериха лични мотиви да предявяват претенции към министерски постове и ресори.

"Цялата ситуация много напомня за едно убийство през 2001 година. Тогава управляващите трябваше да се изправят пред гражданите и да обясняват защо престъпността в страната е неконтролируема. Народът обаче не може да продължава да живее по този начин. Изнасилването и убийството на Виктория го кара да се чувства незащитен в собствената си държава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Нора Стоичкова.

А разгневен от натиска след случилото се в Русе, премиерът Борисов призова посланиците в София да питат преди да говорят, като за целта да използват официалните канали, за да получат информация.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Сашо Диков отбеляза, че нито една от реакциите на европейските лидери по темата не могат да бъдат считани за ужасяващи, тъй като всъщност те не са били нито лъжа, нито предателство спрямо България.

"Борисов едва ли е гледал последното предаване, водено от журналистката, в което тя обяснява за натиска върху собствениците на медии у нас, налаганата цензура и все по-честите уволнения в сектора. Да не би нещо от изброените да не е вярно?", отсече Диков в студиото на Златимир Йочев.

Вижте видеото с целия разговор!

Коментари ( 1 )
  • 1

    Taisho Mori

    12 окт 2018 | 18:21

    ''Искаме да доидат'' , все едно от небето падат политиците. Хората сами си гласуваха за тези бе. Ако не ти харесват, що гласуваш за тях? Да беше гласувала за Демократична България, РБ или т.н. Чудно ми е за кого е гласувала тя? Живее с мисълта че от нея нищо не зависи, сигурно даже не е гласувала пък после се оплаква от резултата.