България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Патриот за промените в НПК: Убиваш – получаваш адекватно наказание!

Депутатът Александър Сиди обявни, че това не е нова идея
Публикувана: От:

Още по темата

 

След убийството на журналистката Виктория Маринова от "Обединени патриоти"  направиха предложение да се направят промени в НПК, с които да се сложи край на практиката на редуциране на присъдата с 1/3 при призната вина от подсъдимият

"Това не е нова идея. Предложихме я още на 43-тото Народно събрание. Не стигна техническо време, за да се разберем по този въпрос. Законът е готов, днес го внесохме отново, защото е на дневен ред" обясни депутатът от "ОП" Александър Сиди в "България сутрин".

Според него големият проблем е, че в този случай в обществото няма усещането, че който извърши такъв тип тежко престъпление, ще получи адекватно наказание.

По негови думи всеки криминалист спрямо първоначално представената информация би казал, че е много трудно да се говори за убийство поради естеството на работата на Виктория. 

Журналистът Васил Петев коментира пред Bulgaria ON AIR, че в основата на такива случаи е превенцията. По негови думи въпросът е бил решен бързо, но проблемът е, че изобщо не е трябвало да се случва. 

"Това е призмата за интелект и зрялост на едно общество. Способността превантивно да се справя с някакви проблеми", заяви журналистът пред Bulgaria ON AIR.


Гледайте видеото.

 

Коментари ( 0 )