България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Киселият заек Спас напусна Facebook и вече е по книжарниците

Това, че някой е обиден, не означава, че е прав, припомни създателят на комикса Стен Дамянов

20.09.2018 | 10:30 Редактор: Иван Берберов
Киселият заек Спас напусна Facebook и вече е по книжарниците

Най-киселият заек на планетата Спас идва от света на социалните мрежи, където придоби сериозна популярност. Сега той излиза от рамката на интернет и ни препраща към книжната версия на една колкото приказна история, включваща заек, вълк и мечок, толкова и близка до многобройните абсурди на познатото ни ежедневие. 

Преди няколко дни се появи комиксът "Просто Спас" на пазара. Книжлето е достъпно във всички книжарници. 

"Популярността се дължи на това, че Спас е прекалено искрен. Хората могат да се разпознаят в него. Той не е политически коректен и не трябва да бъде. Всеки напоследък е постоянно обиден. Това, че някой е обиден, не означава, че е прав. Форматът на комикса позволява лесното разпространение. С една илюстрация може да се покаже много", сподели създателят на Спас Стен Дамянов.

"Преди няколко дни представихме комикса на "Aniventure Comic Con". Там се запознах с много хора, които ценят труда ми. Заекът наказва българската простотия. Главната тема в комикса е за хората, които търкат билети от лотарията и си мислят, че са хванали Господ за шлифера. Мислят си, че всичко ще получат без нищо да свършат", добави още художникът в "България сутрин". 

Авторът обясни пред Bulgaria ON AIR, че комиксът е за хора от 18 години нагоре. "Постарах се да рекламирам сам продукта си в продължение на 3 години. Темата в комиксите ще се разгъне през следващите години", посочи Дамянов.