България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иновативни и модерни: Жени Живкова и дъщеря ѝ представиха "Фантазия"

Новата колекция се състои от 50 тоалета в 5 различни теми

20.09.2018 | 10:10 Редактор: Тодор Петров
Иновативни и модерни: Жени Живкова и дъщеря ѝ представиха

"Фантазия" е името на новата колекция есен-зима на модния дизайнер Евгения Живкова. Тя бе представена във вторник и се състои от 50 тоалета в 5 различни теми. В колекцията си Жени Живкова е използвала и елементи от военната тематика.

"Да, използвала съм елементи от военните униформи, които се виждат в джобовете, пагоните. Високата яка в единия от моделите. Роклите и полите са малко по-дълги", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Дъщерята на Жени Живкова - Андреа Стефанова, която също е моден дизайнер, е лицето на новата колекция. Признава, че ѝ е по-приятно зад модния подиум, но ѝ харесва, че може да покаже дрехите, които нейната майка прави.

"Опитва се да ме слуша и да взима съвети от мен. Предлагам ѝ по-младежки неща, след време може да направим младежка колекция. Опитвам се да я слушам, нямам опита, който тя има. В повечето случаи се оказва права", каза Андреа в "България сутрин".

"Харесва едни облекла, не харесва други. Понякога е участвала с изцяло нейни идеи за някои облекла. За мен тази критика е изключително важна", каза Евгения Живкова по адрес на своята дъщеря.

Дизайнерката дава свобода на въображението си и използва в колекциите си облекла от различни епохи. Много от моделите ѝ комбинират различни платове на самата дреха. 

"Това е характерно за моята марка - комбинирането на различни материи", отбеляза Жени Живкова и добави, че я търсят много клиенти от чужбина, които искат да пазаруват онлайн.

"Нямаме онлайн магазин все още, тепърва предстои подготовката му", посочи тя.