България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Адв. Марковски: Прокуратурата бърза, за да не се отметне Дюлгеров от показанията си

Според защитника на Иванчева, следствието се пришпорва
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Прокуратурата бърза, защото Дюлгеров може да се отметне от показанията си. Той е главния свидетел по делото. Държат го  в  ареста, а той е с болни очи. Те бързат да го изкарат на процес, за да запазят обясненията, които злепоставят Иванчева и нейната заместничка", заяви защитникът на обвиняемата бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева в "България сутрин" адв. Марин Марковски. 

Марковски добави, че Иванчева има правото на лична защита и това, че иска да чете материалите и да слуша СРС-тата е нейно законно право. 

"Това дело показа една болест на системата - това е бавенето на следствията. Едно следствие трае по 9 месеца. За по-малко от 4 месеца приключи следствието на Иванчева. При една добра организация следствието може да бъде по-кратко. Влачат, за да изтощят обвиняемия. Дюлгеров дава различни обяснения за това къде Иванчева му е казала, че иска 500 000 евро. Но от нея нищо не зависи, тезата е абсурдна", бе категоричен Марковски. 

Той заяви още, че с приказките си Дюлгеров става съучастник и сам си повдига обвинение. 

По темата за транспортирането на Десислава Иванчева до болницата от последните дни - оковите паднаха, макар и временно, вследствие на което правилата за конвоиране на задържаните се промениха. Скандално видео, разпространено в социалните мрежи от поддръжници на бившата кметица на "Младост" показа начина, по който тя бе окована на ръцете и краката докато бе транспортирана за изследвания в УМБАЛ "Александровска".

"Когато имаме задачата да защитаваме интересите на гражданите го правим не като спортно състезание, а с оглед на това, че правата трябва да се защитават законно. Имаме член на Конституцията, в който се казва, че държавата се грижи за живота и достойнството на българските граждани. Унижението е противоконституционно", каза още защитникът за Bulgaria ON AIR. 

Той обясни, че в Закона за изпълн на наказанията е записано какви могат да бъдат помощните средства и в разпоредбите няма кожени колани и вериги.

"Това не е промяна на реда, а възстановяване на законността, инструкцията е противозаконна. Всички заведени дела от България в Страсбург за нечовешко третиране са спечелени", отсече Марковски.

Гледайте видеото с целия разговор.

Коментари ( 0 )