България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Колебливото време не отстъпва, следобед се очакват валежи

Максималните температури днес ще варират от 24 до 29 градуса

18.07.2018 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
Колебливото време не отстъпва, следобед се очакват валежи

И днес ще вали, но на много по-малко места. В западната половина на страната денят започва с почти безоблачно небе. Повече облаци има над Източна България.

По-късно през деня от северозапад отново ще се заоблачава. Вятърът ще бъде по-силен в Дунавската равнина - с до 70 км/ч. По-слаб ще е вятърът в Южна България, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Максималните температури днес ще варират от 24 до 29 градуса. Само в Сандански ще достигнат до 30-31 градуса. Следобед облачността ще бъде по-висока по Северното Черноморие. Температурите обаче ще останат високи и ще има подходящи моменти за плаж, стана ясно от прогнозата на Матев в "България сутрин".

И през следващите дни преваляванията и прегърмяванията ще бъдат чести явления. Днес и утре температурите ще са по-ниски, постепенно те ще се покачват с напредване на седмицата. В четвъртък ще има облаци още от сутринта.

В петък времето ще бъде подобно на това в четвъртък, докато събота и неделя температурите се покачват, но отново ще има временни заоблачавания около планините. Коварното време ще продължи с нова сила и през следващата седмица, а валежите ще бъдат по-интензивни.