България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След отпадането на Германия: Защо "Големите" вече нямат място в Мондиала?

Журналистът Ники Александров и футболистът Христо Йовов с коментар за спортното събитие

29.06.2018 | 09:42 Редактор: Лазарина Колчагова
След отпадането на Германия: Защо

Германската преса реагира емоционално на шокиращата загуба на националния отбор от Южна Корея и отпадането от Световното първенство още в груповата фаза. 

Настроението на отбора, който преди четири години доминира световната футболна сцена, бе мрачно на път за хотела след мача, а освен немската преса и останалите медии в Европа не подминаха срамното отпадане на световните шампиони с остри реакции.

В студиото на Bulgaria ON AIR журналистът Ники Александров и футболистът Христо Йовов коментираха изненадите след края на груповата фаза.

"Станаха изненади, падна сериозна глава /Германия - б.р./, чието търкаляне тепърва ще се усеща и коментира. Сезонът беше дълъг и изморителен, водещите фигури не блестят в пълна форма", каза журналистът Ники Александров в "България сутрин". 

Футболистът Христо Йовов, пък коментира, че е дошло време Германия да "смени поколението". 

"Точно на такъв форум на Германия й се случи да премине мини-криза. Сериозни играчи не бяха призовани на световното, за мен това беше грешка", отсъди Йовов.

"Неутралния български зрител не би трябвало да мисли, че Купата губи от отпадането на големите, защото както нашите успехи през 94-та, така и на финалите през 2002 г. бяха отбори като Турция и Южна Корея, идеален пример е и Гърция, нека има постижения и за другите, по-малките", каза Ники Александров.

Христо Йовов анализира отпадането на Германия, акцентирайки върху множеството ротации в отбора.

А според журналиста Ники Александров футболът се променя и има липса на уеднаквеност на критериите. Той посочи за пример мача Сенегал - Колумбия, в който той като зрител е бил убеден, че е имало дузпа за Сенегал, която съдията не е отсъдил. 

Футболистът Христо Йовков, пък бе на мнение, че благодарение на тази система ставаме свидетели на правилни отсъждания.

Гледайте целия разговор във видеото.