България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Светлозар Лазаров: Причините и целите на вота на недоверие са неясни

За пръв път от много години насам има повече назначени служители в системата на МВР, отколкото напуснали, уточни той

21.06.2018 | 09:38 Редактор: Велислав Филипов
Светлозар Лазаров: Причините и целите на вота на недоверие са неясни

Втори опит на опозицията да свали третото правителство на Бойко Борисов. БСП внесе вот на недоверие с аргументи провал в политиката по сигурността и несправянето с битовата престъпност, лошо управление в отбраната, пропуски в охраната на затворите и телефонни измами.

Бившият главен секретар на МВР и настоящ национален координатор на "Атака" Светлозар Лазаров е категоричен, че не са ясно дефинирани и обяснени целите и причините за вота на недоверие.

"Да не забравяме, че това правителство е на година и няколко месеца. Вотът е конкретно към това правителство, а не към минали управления. Отношенията между БСП и ГЕРБ са отделна тема", отбеляза Лазаров пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в сектор "Сигурност" има положителни политики - отпуснати са допълнителни финансови средства както за МВР, така и за военното министерство.

"Покажете ми управление в България, по време на което да е нямало криминални инциденти. В тази картина трябва да има по-различен подход. Много ясни и конкретни политики. Когато има политически консенсус по определена тема, тогава може да разчитаме и за обсъждането на стабилни политики и реални реформи", подчерта бившият главен секретар на МВР в "България сутрин".

Настоящият национален координатор на "Атака" допълни, че за първи път от много години насам има повече назначени служители в системата на МВР, отколкото напуснали.