България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Фолклорна танцова панорама ще подпомага българските хореографи

За пръв път на една сцена ще се представят професионални и аматьорски състави
Публикувана: От:

Още по темата

 

Фолклорна танцова панорама е проект, с който ще се представят професионални и непрофесионални състави от България. Те ще участват в 16 концерта в 15 града в страната. Организаторите се надяват чрез програмата да привлекат бизнеса и да съберат дарения, с които да подпомогнат хореографите.

"На 19 януари 2019 година ще се проведе годишният концерт, където ще връчим даренията и едновременно с това ще обявим класацията. Концертите ще бъдат база за формиране на една класация, която ще бъде за професионалните групи, а другата за непрофесионалните", обясни управителят на Фондация "Българско танцово изкуство" Емил Генов в студиото на "България сутрин".

Ружа Пенева, която е секретар на организацията обясни, че целта на панорамата освен да помогне на хореографите е и да популяризира българския фолклор.

"Стартираме в Пловдив на 6 юни", каза тя в ефира на Bulgaria ON AIR. Пенева допълни, че програмата продължава с концерт е в София, в НДК.

Елица Гяурова, която е говорител на Фондация "Българско танцово изкуство" се обяви за обединение на танцовите дейци у нас.

"Наистина е доста амбициозен този проект, но ние категорично вярваме в успеха му", каза тя за зрителите на "България сутрин".

Вижте видеото с целия разговор!

Коментари ( 0 )