България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вкусно и полезно: Как да си приготвим домашен сладолед без захар?

Хранителният консултант Яна Данаилова с полезни съвети за здравословно хранене пред Bulgaria ON AIR

25.04.2018 | 08:05 Редактор: Василена Василева
Вкусно и полезно: Как да си приготвим домашен сладолед без захар?

Вкусно и полезно. Възможно е! Хранителният консултант Яна Данаилова показа в студиото на "България сутрин" как да си приготвим здравословен домашен сладолед без захар и подсладители.

"За целта са ни нужни замразени банани, които се използват като основа, фурми, малко авокадо, сурови ядки по избор и кокосово мляко. А тези, които харесват шоколадовия вкус, могат да добавят и малко сурово какао. Всички съставки се смесват и се разбиват в блендер", сподели хранителният консултант.

Пред Bulgaria ON AIR Яна Данаилова подчерта, че захарта не е опасна само за фигурата ни. Тя може да бъде разглеждана и като една потенциална заплаха за здравето ни. Скрита е в продукти, в които дори и не подозираме, че се съдържа и по този начин консумираме прекомерени количества от нея.

"В един момент тялото ни се пренасища. Високите нива на захар, които консумираме водят до повишено количество инсулин, което се секретира от тялото ни. А това може да доведе до инсулинова резистентност и до наднормено тегло", обясни още тя.

Вижте повече във видеото!