България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владимир Каролев за "Иванчева": Все някой е виновен!

Жертва сме на пропагандна война, симулираща борба с корупцията, каза Иван Бакалов

23.04.2018 | 08:47 Редактор: Иван Берберов
Владимир Каролев за

Казусът с уличената в корупция кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на квартала Петър Дюлгеров се заплита. Защитата на кметицата настоява за незабавното ѝ освобождаване от ареста. 

"Има спорни и безспорни неща. Факт е, че срещу Иванчева има над 10 сигнала за забавени преписки и данни, че е искала пари. Има факти за срещи за предаване на пари. Недоказаното е, че Дюлгеров е дал парите, за да може тези жени да си ги разделят. Няма здрав разум защо, след тази среща, той е отишъл в колата с кметицата", отбеляза икономистът Владимир Каролев.

Според журналиста Иван Бакалов органите на реда се държат с Иванчева все едно е терорист или друг тежък престъпник. 

"Това е все едно с гаубица да стреляш по заек. Това ли е най-големият подкуп? Тя ли е този изпечен престъпник, който ще отрича всичко? Колко такива акции имаше преди това? Казусът Сантиров и Цонев – там имаше белязани пари, СРС-та и все пак съдът ги оправда. Това е една поредица от акции, за които ни съдят в Страсбург. Ние сме жертва на пропагандна война, симулираща бора с корупцията", подчерта той в "България сутрин". 

Владимир Каролев категорично изтъкна, че на фона на всички събрани доказателства около казуса "Иванчева", все някой от замесените трябва да бъде виновен. 

"Хората се убедени колко е корумпирана общината и знаят, че корупцията е на много по-високо ниво. Хората са убедени, че прокуратурата защитава крадците и покрива голямата корупция. Спомнете си колко престъпления са замазани. Осъдени няма! 

Криминалните групировки на Прехода придобиха градска частна собственост. Това означава, че общината раздава на мафиоти имоти из София. Това е грабеж!", заяви Бакалов пред Bulgaria ON AIR.