България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бивш служебен премиер: Задават се тежки времена за управляващите!

В много сфери решаването на проблемите се отлага, заяви проф. Георги Близнашки

10.04.2018 | 09:05 Редактор: Иван Берберов
Бивш служебен премиер: Задават се тежки времена за управляващите!

Бягство от затвора през парадния вход. Издирване на затворниците-бегълци, като към момента без следа. Пореден протест на надзирателите и искане на оставки от страна на опозицията. Това е настоящият политически живот у нас. Докога ще издържи правителството и каква ще бъде цената за "Борисов 3"?  

"Редно е министърът на правосъдието да си подаде оставката. Друг е въпросът дали премиерът ще я приеме. Така се прави, за да има отдушник за обществените настроения. Но една оставка не решава проблемите. Късно е да се дават съвети, тъй като нещо ужасно вече се е случило. 

В много сфери решаването на проблемите се отлага. Идват тежки времена за управляващите и на Борисов ще му се наложи да вземе радикални мерки", подчерта бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки. 

За "България сутрин" гостът отбеляза, че засега не виждал реална алтернатива на ГЕРБ, но за да остане Борисов на власт ще трябва да се намерят алтернативни политики на сегашните.  

"Европредседателството е исторически шанс за страната ни. Премиерът правилно насочва вниманието си към международната политика. България се справя добре в тази ситуация. Ние не преследваме строго егоистични интереси, а се опитваме да намерим общобалкански решения. Не трябва да се надценява значението на инфраструктурата", посочи проф. Близнашки пред Bulgaria ON AIR.