България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Днес ще бъде топло, но облачно, на места ще превали

Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, в София - 22

05.04.2018 | 07:30 Редактор: Василена Василева
Днес ще бъде топло, но облачно, на места ще превали

Днес от запад на изток облачността ще се увеличава. След обяд в западните и централни районите ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Въпреки това ще се задържи топло с максимални температури между 20 и 25 градуса, в София - 22. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

След обяд над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, като по високите части временно ще се усили. 

По Черноморието максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.

През нощта срещу петък и в петък в северозападната половина от страната на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, а дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса, предупреди синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

"През събота и неделя вятърът навсякъде ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Облачността ще е променлива. В събота на места в Южна България е възможно да превали краткотраен дъжд. В неделя вероятността за това е по-малка. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19, а минималните - между 4 и 9 градуса", допълни още Матев.

В понеделник вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще преобладава слънчево време. 

Вижте повече във видеото!