България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Двойното убийство в Пловдив - от ревност?

Съседите описват двамата съпрузи като мили и възпитани хора, не са чували скандали

16.03.2018 | 08:17 Редактор: Василена Василева
Двойното убийство в Пловдив - от ревност?

Пловдив отново изтръпна. След убийството на Жоро Джевизов-Плъха в началото на месец март от д-р Иван Димитров, градът под тепетата вчера научи за жестока двойна смърт, станала пред погледа на невръстно дете. 

Трагедията се е разиграла в 10-етажен блок в район "Южен". Съседите подали сигнал до полицията след като се озадачили, че детето не спряло да плаче цяла нощ. Полицаите открили в апартамента безжизнените тела на съпрузите, които съседите описват като мило и възпитано семейство.

Разследващите продължават да търсят причините за кървавата драма. По непотвърдена информация става дума за убийство и последвало самоубийство.

Ради и Илияна Еневи са живеели в семейното жилище на родителите на младия мъж. Съседка чула, че детето, което е на по-малко от 1 година, не спира да плаче. Обадила се на тел. 112, след което братът на Ради Енев дошъл и влязъл в жилището, където намерил безжизнените тела на двамата съпрузи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

По първоначална информация Илияна Енева е пробола смъртоносно съпруга си с нож, след което се е самоубила пред погледа на детето.

Към момента то е заедно с бабата и дядото на убития мъж. Тепърва ще се установява как точно е настъпила смъртта.

По-късно днес се очаква прокуратурата и полицията да съобщят повече информация за случая. Ще бъде извършен и втори оглед на местопрестъплението.

Съседите са шокирани от случилото се. Те разказват, че семейството било дружелюбно и никога не са чували кавги. 

По непотвърдена информация става дума за скандал от ревност.

Не за първи път кв. "Кючук Париж" става арена на подобни трагедии. През 2016 г. Благой Сапунджиев уби жена си и детето си с нерегистриран пистолет "Валтер", след което се самоуби. 

А преди 5 години друг мъж уби жена си и двете си деца заради дългове.