България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Съпругата на арестувания доктор през сълзи: Все още съм в шок от случилото се

Децата нищо не знаят, искам да останат незасегнати, категорична е Жулиета Желязкова

05.03.2018 | 09:04 Редактор: Велислав Филипов
Съпругата на арестувания доктор през сълзи: Все още съм в шок от случилото се

Пореден ден на протести в София и Пловдив в защита на д-р Димитров. Лекарят беше арестуван, след като смъртоносно рани известния като Жоро Джевизов - Плъха. Пловдивският крадец влязъл с взлом в дома на Димитров посред нощ, докато жената и децата на доктора са спели. Той се опитал да ги защити и така се е стигнало до смъртоносното раняване на Плъха.

Жената на арестувания д-р Димитров Жулиета Желязкова е благодарна, че мъжът ѝ е реагирал и защитил семейството си от набезите на крадците.

"Все още съм в шок от случилото се и гледам да страня от социалните мрежи. Децата нищо не знаят и вкъщи се гледат само детски. Искам да останат незасегнати от случващото се", уточни в "България сутрин" жената на арестувания лекар.

По думите ѝ се запознава с въпросната жертва Жоро Плъха от социалните мрежи и сайтовете.

"И друг път е имало влизане с взлом в дома ни, но досега никой не е задържан. Мъжът ми е изключително грижовен и любящ баща и съпруг. Отделя много време на децата и го подкрепям напълно", отбеляза в "България сутрин" Желязкова.

Съпругата на доктора уточни, че не се е чувала с Димитров от деня на случката и не може да дава детайли, защото все още текат следствени действия.

Близкият приятел на д-р Димитров - Митко Митев, смята, че той е постъпил адекватно, за да защити семейството си.

"Днес ще се съберат много повече хора в защита на доктора. Докато тече следствието, той може да си иде вкъщи при децата. Нека цяла България го подкрепи", призова Митев.