България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За добро или за лошо – Helpbook.info, вашето е-гише за сигнали до институциите

Новата платформа на Investor Media Group помага на хората да решат проблемите си

01.03.2018 | 08:13 Редактор: Ивайло Николов
За добро или за лошо – Helpbook.info, вашето е-гише за сигнали до институциите

Helpbook.info е новата платформа на Investor Media Group, която получи близо 100 сигнала за по-малко от месец.

Проектът представлява електронно гише, на което хората да подават сигнали за нередности, които отиват директно до институциите.

"Тук не можеш да се регистрираш анонимно. Задължително трябва да оставиш телефон за контакт, имейл, име", обясни в студиото на "България сутрин" главният редактор на dnes.bg Златко Желев.

По думите му данните са нужни, за да бъде адресиран и отговорът на институциите. Той напомни, че според нормативната уредба, те са длъжни да отговoроят на конкретен сигнал до 2 месеца.

"Трябва да се регистрира потребителя, за да сме сигурни, че сигналът е абсолютно истински", сподели още Златко Желев пред Bulgaria ON AIR.

Главният редактор на dnes.bg посочи още, че най-честите сигнали, които са постъпили към този момент на платформата са за бездомни кучета и дупки в София, но има и такива, като за липсващи санитарни материали и вода в тоалетна на столична поликлиника.

Златко Желев беше категоричен, че в Helpbook.info всеки може да се регистрира и да подава сигнали за нередности от цялата страна. Платформата позволява да бъдат пратени още видео, снимки или други файлове към съответните институции.

Той беше категоричен, че всеки може да изпрати до Helpbook.info и информация за нещо хубаво, което се е случило, а то също ще бъде отразено от dnes.bg.