България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Как да се справим с излишните килограми след преяждането?

Съвети от звездния диетолог Енджи Касабие и нейния съпруг
Публикувана: От:

Коледно-новогодишните празници отминаха, но натрупаните излишни килограми остават. Как да се справим с голямото празнично преяждане? Ценни съвети от ефира на Bulgaria ON AIR дадоха диетологът Енджи Касабие и нейният съпруг Рабих Ел Зейн.

Двамата признаха, че са прекалили с тестото по празниците, а Енджи уточни, че въглехидратите вдигат нивото на инсулина и запасите от мазнини в тялото.

Още по темата

 

"Може да се направи детоксикираща прогарама, която да изчисти организма", препоръча известният диетолог в "България сутрин" и разкри, че самите те вече са започнали такава програма.

Тя включва напитки от билки, зеленчуци и плодове с високо съдържание на протеини и антиоксиданти. Такова е зелето кейл, от което се прави сок, а също и канелата, броколите и карфиолът.

Съпругът на Енджи, който е и Мистър "Ливан" препоръча да съчетаем правилното хранене със спорта. По негово мнение трябва да се концентрираме върху кардио тренировките, тъй като това е най-бързият начин да горим калории. 

Рабих Ел Зейн препоръчва минимум 3 пъти седмично кардио тренировки, започвайки от 20-30 минути продължителност. Тренировката може да се увеличи до 50 минути, в зависимост от това как тялото ни приема натоварването.

За новата 2018 година звездната двойка си пожела здраве, обич и едва след това работа. Енджи и Рабих пожелаха на хората да се обичат повече и да внимават за своето здраве, да поддържат телата си и да променят начина си на живот.

 

Коментари ( 0 )