България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Наркозависими крадат от аптеки, търсят псевдоефедрин

Веществото наподобява по действие амфетамините
Публикувана: От:

Нагла кражба посред бял ден. Млад мъж открадна лекарства от аптека. Въпреки че камерата го е заснела, към момента той все още не е задържан. Оказва се, че комбинация от лекарства се превръща в наркотик за зивисимите.

Още по темата

 

През последните години кражбите на лекарствени продукти от аптеките зачестиха. Крадат се предимно противогрипни препарати, съдържащи псевдоефедрин, вещество наподобяващо по действие на амфетамините, и скъпа козметика за лице, посочи пред Bulgaria ON AIR председателят на собствениците на аптеките Николай Костов, след като вчера мъж обра аптека в София.

Извършителят е бил заснет от камерите в обекта. Според фармацевтите, комбинацията от откраднатите медикаменти показва, че става въпрос за наркоман. А собственикът на аптеката пък е на мнение, че става въпрос за човек, който познава района.

"Крадците са предимно млади хора, идват по двама или трима, за да могат първо да отвлекат вниманието на фармацевтите. В нашата аптека разполагаме с 32 камери, поставили сме "охрана" на лекарствата чрез маркиране, а също така разполагаме и с физическа охрана, която всяка седмица предотвратява по няколко кражби", коментира още Николай Костов.

Коментари ( 0 )