България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Столичното 119-то СУ организира благотворителен базар на картини

Ще се проведе търг в училището от 12:00 ч. до 13:00 ч., а средствата ще бъдат дарени за децата в "ИСУЛ"

18.12.2017 | 10:53 Редактор: Иван Берберов
Столичното 119-то СУ организира благотворителен базар на картини

Учениците от столичното 119-то СУ организират благотворителен базар на картини в помощ на техни връстници в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Творбите на малчуганите са съблюдавани от художника Иван Яхнаджиев.

"Тези деца успяват да чуват цветовете и да улавят коледната им магия. Заниманията с тях ме правят много щастлив и ме вдъхновяват. Надявам се Коледата ми да е цветна, колкото са цветни и техните картини", сподели Яхнаджиев пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков. 

В 12:00 ч. на обяд до 13:00 ч. ще се проведе благотворителен търг на картините в столичното училище. Всеки, който иска да помогне на децата в "ИСУЛ", е поканен. Търгът ще се проведе с гости художници и артисти, тъй че освен полезно, ще бъде и забавно, обясни една от учителките на децата Емилия Паламаркова. 

Тя разказа още, че това, което я води в подкрепянето на благотворителни каузи, е доброто, което носи в себе си, и социалното предприемачество. 

"Аз вярвам, че уча своите ученици на добро, на вкус към живота и изкуството, на толерантност и на куп други полезни неща", подчерта учителката. 

"Изложбата се провежда за поредна година и винаги е имала благотворителен характер. Но тя е само част от много голяма кампания. През цялата минала седмица почти половината училище реализира различни благотворителни инициативи. Доброто през тези дни трябва да бъде разпространено не само от учениците, но и от по-възрастните", уточни директорът на 119-то СУ Деян Стаматов.