България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Ген. Атанасов убеден: Ако работата по СРС-тата спре дотук, много проблеми "отиват под килима"

Председателят на ДСБ намира думите на Бойко Рашков за "стресиращи"
Публикувана:

Още по темата

 

Изнесената вчера информация от доклада на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства (СРС) е добро начало. Но ако всичко спре дотук, много проблеми ще се "заметат под килима", категоричен бе в "България сутрин" председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Към петима български граждани неправомерно са били приложени специални разузнавателни средства през миналата година, за което са били уведомени, стана ясно вчера в парламента. Шефът на Бюрото Бойко Рашков обаче обясни, че не всички, спрямо които са използвани "бръмбари", са били информирани.

Спрямо представените данни от Рашков стана ясно, че за 2016 г. са подслушвани и наблюдавани близо 5000 лица и обекти. Това са с близо 22% повече от предходната година.

Гостът на Bulgaria ON AIR смята, че главният прокурор няма никакво законово основание да знае по отношение на кое лице се прилагат разузнавателни средства.

За ген. Атанасов думите, който Бойко Рашков изговори вчера са "стресиращи".

"Кой отговаря за специалните служби в страната? Кой има интерес да потиска и прикрива информация, изнесена от Бюрото? Явно се злоупотребява със специалните разузнавателни средства", предположи председателят на ДСБ. 

 

 

Коментари ( 0 )