България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За 4 години - двойно повече загинали в Ловеч! Спешни мерки! Зове Алекси Стратиев

Участъкът "Триъгълникът на смъртта" е като "гърло на бутилка", зави журналистът Стефан Ташев

20.11.2017 | 08:07 Редактор: Жанета Нейкова
За 4 години - двойно повече загинали в Ловеч! Спешни мерки! Зове Алекси Стратиев

11 души загинаха, 28 бяха ранени за по-малко от денонощие при трите пътни катастрофи край Микре, Сопот и Български извор. 

"В Ловеч загиналите са се удвоили за 4 години - от 16 на 34. Хората, които отговарят за този пътен участък, наречен "Триъгълникът на смъртта", би трябвало да се досетят да предприемат мерки, а не премиерът да им решава проблемите". Това заяви в "България сутрин" бившият директор на КАТ Алекси Стратиев.

Бойко Борисов разпореди повече патрули и видеонаблюдение в района. Проблемите обаче са комплексни, определи журналистът от breaking.bg Стефан Ташев, също гост в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Вчера министърът на транспорта заяви, че участъкът е ремонтиран през 2015 г. Колкото и да го обновяват, той няма да стане по-широк с 4 ленти. Този район е като "гърло на бутилка", категоричен бе Ташев, като допълни, че от 1996 г. трафикът в отсечката се е увеличил многократно, но пътят не е "мръднал".

"Затова жертвите растат", твърди журналистът.

Алекси Стратиев предлага като решение на проблема техника, която сама да контролира движението в региона. Тя би могла да се случи много по-бързо, стига да има средства, тъй като Ловеч не разполага с достатъчно полицаи, които да следят движението в опасния участък, обясни той.