България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист регистрира алтернативен сайт за председателството ни на ЕС

Георги Готев отрече спекулациите, че става въпрос за хибридна война

19.10.2017 | 09:42 Редактор: Василена Василева
Журналист регистрира алтернативен сайт за председателството ни на ЕС

Блог, чийто адрес подвежда, че е обвързан с българското председателство на ЕС, бе регистриран от журналистът Георги Готев, който от години живее в Брюксел.

В България веднага се появиха обаче съмнения, че става въпрос за хибридна война и финансиране от определени кръгове в страната ни.

"Този сайт е един журналистически проект и целта му е да бъде полезен както за председателството, така и за много чужденци, които се интересуват от него. Текстовете в него са само на английски език", посочи в телефонен разговор за "България сутрин" Георги Готев.

Журналистът обясни, че е бил изключително изненадан от реакцията на правителствени представители и по-конкретно от тази на министерството на Лиляна Павлова за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС. 

"Те пуснаха едно прессъобщение, в което се говори за целенасочени атаки, стремящи се да уронят престижа на институциите", коментира Готев.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че след като сайтът е за българското председателство е напълно нормално името му да е близко до него. 

"Очевидно в България се оказва, че лявата ръка няма представа какво прави дясната. Преди да пусна сайта се свързах с правителствени представители и получих уверението им, че това е една чудесна инициатива, а те от своя страна ще се опитат да ме подпомагат по различни начини", допълни още журналистът.