България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Брожения в БСП, свикват извънреден конгрес

Разделения няма, но има сблъсък на интереси, категоричен бе Петър Мутафчиев

17.10.2017 | 08:40 Редактор: Иван Берберов
Брожения в БСП, свикват извънреден конгрес

Българската социалистическа партия прие свикването на извънреден конгрес с 54 на 50 гласа.

"Не мисля, че има трагедия по начина, по който се взе решението за пленума. Нормално е да има хора с различно мнение, които да тълкуват приоритетите на партията по различен начин. Едни от основните точки, които ще обсъждаме са алтернативата на БСП като управляващи и алтернативно предложение за "Бюджет 2018 г.", отбеляза членът на Националния съвет на БСП Петър Мутафчиев.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че не може да се говори за разделения в партията, а за сблъсък на интереси.

"БСП е единствената политическа сила, изградена на демократичен принцип и тук няма никакви съмнения. Тежестта идва от Националния съвет на партията. Крайната дума е в него, а не в лидера", посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос къде е сгрешила сегашният лидер на партията Корнелия Нинова, Мутафчиев отбеляза, че тя има проблеми с комуникацията си с Националния съвет на БСП. Въпреки това, той смята, че Нинова все още не е изчерпала ресурса си като председател. 

"За борба с корупцията може да се говори, когато партиите съумеят да създадат имунитет, така че да се пречи на политици да приемат закони, които полагат основите на корупцията, иначе изглежда че никой не иска реално да се бори", заяви Петър Мутафчиев.