България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Зов за помощ: Майка с 5 деца има нужда от операция в Германия

Единственият ѝ шанс за живот е пълно отстраняване на засегнатите органи от онкологичното заболяване

11.10.2017 | 08:16 Редактор: Иван Берберов
Зов за помощ: Майка с 5 деца има нужда от операция в Германия

Майка на 5 деца от село Годеч страда от тежко онкологично заболяване, а единственото решение за 44-годишната Велка Велкова е на 30 хиляди евро разстояние в Германия. 

Разбрала е, че има проблем през 2015 година, когато е била и първата ѝ операция. След това е последвала и втора операция, тъй като туморът, провокиран от първата проба, е излязъл от пикочния мехур и е обхванал яйчниците и мускулите.

Единственото решение, до което лекарите са стигнали, е пълно премахване на двата органа – пикочния мехур и яйчниците и заместването им с пластики. Разтакаването по болници в надеждата да се намери специалист, които да реши проблема кардинално, и различните мнения на всеки лекар са я довели до безпътица.

"Освен различните мнения, някои доктори се разминават с диагностицирането. Само те премятат от отделение в отделение и те гледат като парче месо. Не те гледат като човек с психика, а като непотребна вещ", сподели Велкова пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Поради усложненията тя вече не се храни и единствено може да лежи, заради силните болки. Семейството няма как да събере парите само. Досега средствата, които са похарчили в обикаляне по болниците, се равняват почти на сумата, която им е нужна сега, разказа още съпругът на Велкова. 

Държавата не помага на многодетните семейства, а преди няколко години са били намалени и детските помощи, обясни майката. Затова семейството се обръща към сънародниците си, с надеждата, че животът ще продължи. 

Желаещите да помогнат могат да го направят с дарение на банкова сметка:

BG71UNCR70001520975476 към УниКредит Булбанк

Велка Дойчинова Велкова