България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Софийската опера и балет откриват новия сезон с "Парсифал" на Вагнер

Представлението ще състои на 1 октомври и обещава да е впечатляващо

21.09.2017 | 11:59 Редактор: Мария Аладжова
Софийската опера и балет откриват новия сезон с

Софийската опера и балет открива новия си сезон с операта на Рихарт Вагнер - "Парсифал". Представлението ще се състои на 1 октомври, а оперните звезди Гергана Русекова и Ангел Христов разказаха в "България сутрин" какво предстои да види зрителят.

С "Парсифал" приключи и предходният оперен сезон, а постановката предизвика огромен зрителски интерес с музикалната си интерпретация, блестящото изпълнение на оркестъра и хора, и постигнатите вокални върхове от солистите на Софийската опера и балет.

"Очакваме с нетърпение! Каним всички зрители, гости на столицата да дойдат. Все още има билети, елате, подкрепете ни, представлението е страхотно", разказа пред Bulgaria ON AIR Ангел Христов, който ще се превъплъти в ролята на Гурнеманц. 

Особено вълнуващо е било да се потопи в образа на Кундри Гергана Русекова, сподели самата тя:

"Изключително сложен образ. За първи път се сблъсквам с такова разнообразие, такива палитри, които трябва да използвам от гласа и емоционалността си. Героинята ми във всяко действие сякаш е различен персонаж. В началото е много истерична, изтерзана... Във второ действие е съблазнителка - инструмент в ръцете на лошия магьосник Клингзор, за да прелъсти Парсифал. А третото действие е един катарзис за нейната душа, в който тя получава изцеление на тази своя слабост", разказа Русекова.

Вижте видеото с пълния разговор.