България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Органайзер" – сборник със съвети за правилно учене

Искаме да помогнем на учениците да харесат училището, посочиха влогърите Стефани Петкова и Станислав Койчев

20.09.2017 | 09:50 Редактор: Иван Берберов

Влогърите Стефани Петкова и Станислав Койчев създадоха "Органайзер" – ценна книга, която съдържа съвети и хитрини за подобряване на качеството на учене и отношението към училището. Идеята на двамата автори е да помогнат на учениците, като покажат, че нито школото, нито ученето са нещо страшно. 

"Искаме да помогнем на учениците да бъдат по-организирани, да открият начин как да харесват училището и да се чувстват по-свързани с учебния процес", сподели Койчев в студиото на "България сутрин". 

В сборника се включват и техники за концентрация, като едни от най-лесните са да се изключи интернетът, тъй като той изключително много разсейва, или да се отиде в библиотеката, тъй като това е тихо и спокойно пространство, разказа още той. 

Петкова и Койчев обикалят страната на турне и представят идеите и творенията си.

"Досега посетихме Стара Загора, Пловдив и Варна и ни предстои да гостуваме на Велико Търново на 22 септември, Сливен на 23 септември и Кърджали на 24 септември. Освен "Органайзера" сме изготвили и привлекателни тетрадки за учениците", отбеляза Стефани Петкова пред Bulgaria ON AIR.