България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ансамбъл "Чинари" с нов спектакъл за 25-та си годишнина

"Мистичен ритъм" среща на сцената много герои от българските традиции

20.09.2017 | 10:15 Редактор: Василена Василева
Ансамбъл

Ансамбъл "Чинари" са готови с новия си авторски спектакъл "Мистичен ритъм". Той ще бъде представен за първи път на 28 ноевмри в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на първият частен ансамбъл в България.

Спектакълът ще представлява своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват цял един творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор.

В "Мистичен ритъм" участие ще вземат още група "Etnotix", трио "Булгарина" и квартет "Българи". Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, посочи в студиото на "България сутрин" самият Асен Павлов.

Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност, допълни още той.

На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни.

Чрез изразните средства на фолклорният танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл "Чинари” за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.  

Вижте повече във видеото.