България сутрин

Водещи: Лора Инджова и Златимир Йочев. От 06,15 до 9,00

Водещи:
Лора Инджова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Румяна Симеонова

Продуцент:
Деница Нейчева

Редактор:
Тома Лазаров

Трябва ли да се затегне контролът върху техническите прегледи?

Българинът предпочита да даде някой лев в повече и колата му да мине контрола, вместо той да бъде направен качествено, смята Малинка Бондаренко
Публикувана: От:

Българинът предпочита да даде някой лев в повече и автомобилът му да мине технически преглед, вместо той да бъде направен качествено. Това коментира Малинка Бондаренко от "Съюза на българските автомобилисти" в предаването "България сутрин".

"Тази кампания, която се провежда е проформа, защото се видя, че Столична община искат да се вкарат някакви драстични мерки към автомобилите, които са на много години или замърсяват околната среда", добави и Йонко Иванов от "Съюза на професионалните автоинструктори"

Още по темата

 

Той обаче призова във всички тунели и надлези, където липсва вентилационна система - да се направи такава. Нека държавата да си свърши работата, подчерта той.

"Навремето имаше специални светофари, при които да си гасим двигателите. Къде са сега те?", запита още той.

"За да се случат всички тези добри неща, които всички желаят като чистия въздух, за да се изпълнят европейските изисквания от гледна точка на екология, трябва да има държавна политика и най-вече желанието на тази държава да ни се случат тези неща", смята Бондаренко 

Над 75% от автомобилния парк в България е на 10 години, една голяма част от него е над 20 години, цитира статистиката тя. По думите й такива автомобили продължават да се продават, някои от тях са и без катализатори. Тя предложи всеки, който иска да управлява подобна кола да плаща по-висок данък.

Чуйте още в следващото видео:

 

Коментари ( 2 )
 • 2

  dekat@abv.bg

  19 фев 2017 | 15:31

  А пък др. Бондаренко да каже къде са тези пунктове, че ако ми се наложи да ги ползвам, а не да ме предупреждават преди да вляза на канала "че неизправности не минават пред компютъра". .
 • 1

  dekat@abv.bg

  19 фев 2017 | 15:28

  За да сложим поне малко от другата страна на кантара, кажете колко гуми и кабели се изгарят по махалите, кажете и колко тона пропан бутан се продава за ден като окислението е до вода 90% и въглероден диоксид 10% /обемни/. Също така кажете и нещо за глобалното затопляне, че я забравихме тази тема.