България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Г. Проданов: Само компромиси от страна Гърция и кредиторите й могат да изведат страната от сегашното й състояние

Гърция трябва да предприеме проактивна политика, защото наливането на пари в хазната й не дава резултати, посочи в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер експертът по международни отношения Георги Проданов

27.04.2015 | 10:03 Редактор: Радослава Димитрова
Г. Проданов: Само компромиси от страна Гърция и кредиторите й могат да изведат страната от сегашното й състояние
Компромиси от страната на Гърция и кредиторите й са единствената правилна стъпка, за спасяването на страната от фалит. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер експертът по международни отношения Георги Проданов. Според него част от дълговете на южната ни съседка трябва да бъдат опростени и Гърция ще трябва да се раздели с огромна част от държавната си собственост.
 
Фалитът на Гърция ще има негативен ефект за еврозоната и за Европейския съюз, подчерта Проданов. По думите му, когато един дълг не може да се погаси, той трябва да се преструктурира.
 
Отраженията на гръцкия финансов проблем в България са положителни, защото част от гръцкия бизнес имигрира у нас. Напрежение може да има само в някои сектори на икономиката по отношение на данъка, който се опитва да въведе Гърция, съобщи експертът.