Сълзи от радост: Григор изживя мечтата си и покори Лондон!

Най-добрият ни тенисист спечели финалния Мастърс след драматичен мач срещу Давид Гофен

19.11.2017 | 23:15 Редактор: Тодор Петров
Сълзи от радост: Григор изживя мечтата си и покори Лондон!

Григор Димитров успя да осъществи една от най-големите си мечти и спечели финалния Мастърс на осемте най-добри тенисисти в Лондон!

Първата ни ракета стигна до трофея след драматичен и изпълнен с обрати финален мач срещу белгиеца Давид Гофен.

Мачът започна със серия от пробиви, Гофен взе предимство и бе близо до затваряне на сета, но българинът за пореден път показа здрава психика и обърна първата част в своя полза. Гришо взе няколко последователни гейма и затвори сета със 7:5.

Това обаче не сломи белгиеца и той показа, че неслучайно е победил Рафаел Надал, Доминик Тийм и Роджър Федерер по пътя си към финалния мач. Гофен взе втория сет с 6:4 и както приляга на финален мач всичко трябваше да се реши в трети сет.

Частта започна точка за точка и гейм за гейм, а Димитров пропусна няколко чудесни шанса да пробие своя съперник. Все пак хасковлията показа повече качества и хъс за победа, а в крайна сметка се пребори за решителната част с 6:3.

С победата и спечелената титла Григор наля 2,5 млн. долара към банковата си сметка и прибави безценни 1500 точки за ранглистата.

От понеделник Димитров ще заема трата позиция веднага след "великаните" в съвременния тенис Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Вълнението от спечелената титла, бурната подкрепа от трибуните и присъствието на най-близките му хора в залата напълниха очите на Гришо със сълзи. Сълзи от радост, която той напълно заслужи след феноменалното си представяне по време на целия турнир.