Съоснователите на Instagram са против разделяне с Facebook

Политиците трябва да се занимават с реални проблеми, смятат те
Публикувана: От:

Съоснователите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер заявиха, че политиците трябва да предложат решения, които адресират специфичните проблеми на технологичната индустрия, вместо просто да говорят за разделянето на компании като Facebook, пише CNBC.

Още по темата

 

"Смятам, че разговорът ще върви по-добре и ще доведе до по-добра политика, ако се насочим към специфични проблеми, които се опитваме да решим", коментира Кригер по време на конференция в Остин, Тексас.

Коментарите бяха направени няколко дни, след като кандидатът за президент сенатор Елизабет Уорън представи нов план за разбиване на големите технологични компании като Facebook и Amazon. Съоснователите на Instagram бяха запитани дали подкрепят това предложение.

"Искаме ли си работата обратно?“, отговори Систром. "Шегувам се. Това беше шега“, допълни той.

Миналата година Систром и Кригер напуснаха Instagram, която вече е собственост на Facebook, пише Investor.bg

Систром коментира, че е изненадан от предложението на Уорън.

"Страхувам се, че предложението за разделяне на всички технологични компании си играе със сегашното отношение против технологиите, вместо да прави това, което политиците трябва да правят, а то е да адресират реални проблеми и да дадат реални решения".

Систром и Кригер напуснаха изненадващо Instagram през септември, шест години, след като компанията беше придобита от Facebook за 1 млрд. долара. Появата им на конференцията беше първата им съвместна публична изява от оттеглянето от Facebook. 

Снимка: Pixabay

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )