Subaru подготвя "напомпан" Forester и "гореща" Impreza

Очаква се поне един от двата автомобила с добавка STI да се появи в сeрийно производство
Публикувана: От:

Японският производител Subaru постави емблема STI на два свои модели, които смята да представи на автосалона в Токио, стартиращ на 11 януари. Засега, новите версии на Forester и Impreza са само концепции, но се очаква поне един от двата автомобила с добавка STI да се появи в сeрийно производство.

Още по темата

 

Компанията публикува и снимки на машините, като за Forester STI е избран специален цвят - Fighter Grey, като автомобилът е поставен на специално направени за него 19-цолови джанти. Известно е що, че кросоувърът е получил и мощна спирачна система Brembo.

Липсва обаче информация за подобренията по силовия агрегат. От компанията посочват, че хибридният агрегат e-Boxer е "значително подобрен", но не се уточнява как. Серийният вариант се състои от бензинов мотор със 145 к.с. и електрически двигател с 14 к.с.

Най-вероятно за Forester STI мощността ще бъде увеличена, като в Subaru искат първо да видят реакцията на публиката, а след това евентуално да пуснат този автомобил в серийно производство.

Що се касае до Subaru Impreza STI, той ще си остане концепция, чиято цел е да покаже възможностите на заводския тунинг на компанията. Тук доработките се изчерпват с поставяне на черни елементи по предната броня и праговете и на нови джанти. Освен това покривът също е боядисан в черно.

Техническите промени включват поставяне на нова изпускателна система, докато 2,0-литровият боксер под капака си остава със 156 к.с., каквато е стандартната му мощност. За салона на тази Impreza са използвани по-качествени и съответно по-скъпи материали.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Снимка: Subaru

Коментари ( 0 )