BMW 8-Series влиза в серийно производство

Тази версия ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,9 секунди
Публикувана: От:

Още по темата

 

Представители на BMW съобщиха, че възроденото купе 8-Series, което дебютира официално в средата на миналия месец, вече е пуснато в серийно производство в завода на компанията в Динголфинг, Долна Бавария.

BMW 8-Series бе качено на конвейера в същия завод, в който се сглобяват новият флагмански седан 7-Series и 5-Series. Моделът стана първият автомобил на баварската марка, чийто покрив е изработен от армиран въглеводороден полимер. В бъдеще, освен купе компанията ще започне да произвежда модела във версии кабриолет и 4-врати Gran Coupe.

В началото на продажбите BMW 8-Series, което ще излезе на пазара в Европа през ноември, ще бъде на разположение с нов битурбинен V8 двигател. При обем от 4,4 литра той развива мощност от 530 конски сили и 750 Нм въртящ момент. С него купето може да ускори от място до 100 км/ч само за 3,7 секунди.

Освен това моделът ще получи дизелова модификация с 3-литров шестцилиндров редови двигател, който генерира 320 коня при 680 Нм. Тази версия ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,9 секунди.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg.

Коментари ( 0 )