Мтел представи за първи път новите 5G мрежи

Те ще имат значително по-висока скорост от досегашните 4G

16.02.2018 | 13:51 Редактор: Иван Берберов
Мтел представи за първи път новите 5G мрежи

През тази седмица Мтел направи демонстрация на следващото поколение мобилни мрежи – 5G, които предлагат няколко пъти по-високи скорости от настоящите 4G мрежи. Това ще рече над 10 000 мегабита в секунда. 

Технологията е уникална за целия свят и се очаква стандарът за нейното приложение да е готов още тази година. 5G мрежите ще предлагат скорости, достатъчни за излъчването на VR(виртуална реалност) клипове. Също така този тип мрежи имат много ниска латентност, която е важна за индустрията и видеоигрите. 

По време на демонстрация представиха и последните подобрения по мобилната си мрежа, която достига скорости от 150 мегабита. Мтел е единственият оператор в страната, който вече изгради своя 4.5G мрежа. С това започнаха да създават нужната инфраструктура за по-бързото преминаване към 5G заедно с останалия свят.

Тенисът се завръща в ефира на Mtel "Sport 1" с турнира от сериите ATP 500 в Ротердам с участието на Григор Димитров. Турнирът се провежда в периода 12-18 февруари, а финалът е в неделя от 16:30 часа. 

След Ротердам, Mtel "Sport 1" ще проследи още един тенис турнир с участието на Григор Димитров – този в Дубай. Той ще започне седмица по-късно на 26 февруари и ще продължи до 4 март.

Нека не забравяме въпроса в месечната игра на оператора. Отговаряйте правилно във Facebook страницата им под техните новини и може да спечелите смартфона "Xiaomi Redmi Note" 5A. Ето какъв е новият въпрос: Каква скорост достига 5G мрежата, на която Мтел направи демонстрация?