Китай ще се възползва от индустриалната революция 4.0: Гейтс

Бил Гейтс в Давос 2016

23.01.2016 | 07:11
Китай ще се възползва от индустриалната революция 4.0: Гейтс

Основателят на Microsoft Бил Гейтс каза на Световния икономически форум в Давос, че в навечерието на четвъртата индустриална революция Китай трябва да преориентира икономиката си в нова посока, защото допринася за технологичните иновации в света.

Гейтс каза, че е оптимист за китайската икономика и перспективите за бизнеса.

„Повечето страни биха завидели на 6,9% ръст. Знаете, че Китай е изправена пред предизвикателството на промяна в посоката на развитие на икономиката си.

В Китай има голям талант. Китай развива образователната си система. Страната има блестящо бъдеще.. Китай ще допринася все повече за иновациите в света“, каза Гейтс.

Още по темата

Китайската статистическа агенция обяви във вторник /19 януари 2016/, че БВП е регистрирал ръст от 6,9% за 2015.

Въпреки забавянето Китай осигурява около 25% от глобалния БВП.

Гейтс каза, че четвъртата индустриална революция ще увеличи силно производителността на труда.

„Драматично ще се увеличи производителността.

Ако я използваме разумно, ще освободи много работна ръка, както стана в земеделието.

Можем да освободим хора, които да помагат на възрастни, хора в неравностойно положение, дори в даден момент да намалим броя на хората, които трябва да работят.

Това създава възможности и предизвикателства. Китай, отчасти заради страхотните университети като Цинхуа ще има голямо участие във всичко това“, каза Гейтс.

Още по темата

Четвъртата индустриална революция, наричана още Индустрия 4.0 е смесица от смарт технологии, включително изкуствен интелект, роботика, 3D принтиране, нанотехнология, енергийна ефективност и Интернет.