Какво да очакваме от Автосалона във Франкфурт

Коментар на Ханс Никълс за телевизия Bloomberg от Франкфурт

15.09.2015 | 15:18 Редактор: Георги Стоянов
Какво да очакваме от Автосалона във Франкфурт

Ханс Никълс: Предстоят ни няколко вълнуващи дни, през които ще бъдат представени нови коли. Мога уверено да кажа, че ще съм първият, който ще ритне, с моите покрити с предпазен найлон обувки, гумите на този нов Tiguan.

Те планират евентуално да произведат тази кола в Китай и това е интересен момент, защото когато разговарях по-рано с Мартин Уинтеркорн -  изпълнителният директор на Volkswagen Group, той каза, че не се опасява за забавянето там и че очаква нормализация.

Още по темата

Мартин Уинтеркорн, председател на Volkswagen AG:

Виждаме процес на нормализация в Китай. Ние сме убедени, че Китай ще продължи да расте, разбира се, този ръст няма винаги да е двуцифрен, но икономиката им ще продължи да расте, особено на запад.

Ние се подготвяме за това. Наистина крайбрежните пазари са пренаситени, но все още има пространство за растеж и за това на северозапад, в Урумчи, пред две години ние изградихме нова фабрика.  И нашият план е да създадем бюджетна кола, особено за западен Китай.

Ханс Никълс: Това е едно оптимистично виждане за света. В Бразилия също има забавяне. Когато обаче погледнем голямата криза, която е обхванала Европа – кризата с бежанците, доктор Унтеркорн отново е оптимист.

Според него някои от бежанците могат да бъдат интегрирани в германското общество  и работната сила в страната.

Мартин Уинтеркорн, председател на Volkswagen AG:

Ние следим положението от близо навсякъде, където имаме бизнес. Има доста способни хора, които идват при нас и това е възможност да използваме тези наистина високо квалифицинаи хора, като им дадем работа в нашите фабрики.

Ние виждаме и възможността да обучим останалите бежанци, които имат по-малко квалификации. Това ще е нашият принос за справянето с кризата с бежанците.

Ханс Никълс: През следващите дни ще разгледаме всички тези коли на автошоуто. Бързите коли, секси колите, тези, които мога да си позволя, но в моя случай, мисля, че открих една – малко по в мой стил. Ханс Никълс, Bloomberg, Франкфурт.